EVENIMENTE

PENTRU FIECARE

copil județ lucrător cu copiii lucrător cu preșcolarii lucrător cu preadolescenții lucrător cu adolescenții

ZIUA MISIONARILOR DE HÂRTIE

= Județul Timiș =

Ziua Misionarilor de Hârtie este un eveniment local organizat de AMEC Timiș, ca parte din strategia de evanghelizare a copiilor din județ. Ziua Misionarilor de Hârtie este parte integrantă a proiectului județean Vestea Bună pentru Timiș, care are ca scop evanghelizarea copiilor prin diferite mijloace de către bisericile locale din acest județ, în colaborare cu Asociația Misionară pentru Educarea Copiilor.
Ziua Misionarilor de Hârtie înseamnă o zi dedicată special distribuirii unor broșuri evanghelistice pentru copii, în cutiile poștale din cât mai multe localități din județul Timiș.
AMEC pune la dispoziția bisericilor locale un număr suficient de broșuri pentru copiii din comunitatea respectivă. Dacă se dorește, bisericile pot pune pe punguța care conține broșurile un abțibild cu informațiile despre biserica locală, un orar al programelor bisericii sau o persoană de contact. Totodată, în punguțe pot fi incluse spre distribuire și alte broșuri, dacă biserica dorește.
AMEC va oferi sprijin în rugăciune, prin informarea partenerilor de rugăciune locali și naționali.
Bisericile locale vor forma echipe de voluntari pentru distribuire în localitate sau comună. Din echipa de voluntari pot face parte: adolescenți, lideri și ajutoare de lideri, tineri și alți membri din biserica locală ce vor să se pună la dispoziția Domnului preț de câteva ore în Ziua Misionarilor de Hârtie. De asemenea, familiile pot merge împreună pentru distribuirea broșurilor în localitate.
Biserica locală se va îngriji de transportul echipelor și broșurilor, cât și de cheltuielile aferente Zilei Misionarilor de Hârtie, pentru comunitatea din care face parte. Membrii bisericilor locale vor fi responsabilizați să se roage pentru copiii care vor citi broșurile, ca ei să înțeleagă cine este Domnul Isus, să-și dorească să caute biserica locală din proximitatea lor și să acceseze resursele online AMEC destinate lor, prezentate pe coperțile broșurilor.
În seara de dinaintea Zilei Misionarilor de Hârtie, AMEC Timiș va organiza o întâlnire specială pentru rugăciune, unde pot participa toți cei ce se vor implica în distribuire în următoarea zi. Ne vom ruga unii pentru alții, cerând protecția și ajutorul lui Dumnezeu, ne vom cunoaște și vom relaționa în vederea aceluiași scop. Tot atunci pot fi ridicate broșurile pentru fiecare echipă sau zonă.
Pentru o coordonare mai bună și mai concentrată a acestui eveniment, județul Timiș a fost împărțit în 6 zone, fiecărei zone alocându-i-se o Zi a Misionarilor de Hârtie.
Dacă dorești să te implici într-unul din aspectele acestui eveniment, fie prin rugăciune, ajutor financiar sau participând personal la distribuire, contactează lucrătorii AMEC Timiș, Ionuț și Mădălina Mateescu (0744.322.848).
Dacă dorești să fi alături de noi sprijinind financiar acest eveniment, o poți face aici (cu mențiunea pentru ZMH, familia Mateescu):
https://fiecarecopil.ro/campaigns/sustineunlucrator/

Când?

1 ianuarie -31 decembrie 2023

Unde?

județul Timiș

Cine poate participa?

Orice creștin care dorește să ajute la răspândirea evangheliei în județul Timiș